Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ !




(...)Επισημαίνεται ότι η 32η τακτική ανακρίτρια, αφού μελετήσει τη δικογραφία, αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ακόμη έξι άτομα, πέντε Έλληνες και έναν Αλβανό υπήκοο. Πρόκειται για τους Γιώργος και Μιχάλη Νικολόπουλο του Παναγιώτη, Νταμιάνο Μπαλάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης του Χρήστου, Ελένη Κοντοπούλου του Ιωάννου, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη του Νικολάου. Τα ονόματά τους καταγράφονταν στο παραπεμπτικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου χαρακτηρίζονται πιθανοί συνεργοί των συλληφθέντων.(...)

http://www.apogevmatini.gr/?p=45921

Η Ελλάδα από τις 5 Οκτωβρίου θα γίνει η χώρα των λαθρομεταναστών



Οι 28 θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους λαθρομετανάστες .
Τους δίνουν σπίτια ,ψήφο, ιθαγένεια, και τσάμπα περίθαλψη, εκτός από την ισόβια σύνταξη του ΟΓΑ.

Προεκλογική παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ,υπέρ της Μαφίας και των πελατών της.

Συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, πρότεινε στις 11 Ιουνίου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επομένως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα χτίσει σπίτια για τους λαθρομετανάστες ξοδεύοντας τα χρήματα του ελληνικού λαού, σε συνεργασία τους αεριτζήδες των ΜΚΟ, για να μην γίνουν διαγωνισμοί. Η δουλειά δηλαδή είναι ...ήδη στημένη. «Χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι χωρίς στέγη» , δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters,(το οποίο «ανησυχεί» για τους λαθρομετανάστες!!!).
-Το επείγον ζήτημα λοιπόν είναι…. η παροχή στέγης.
Στο κομματικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προτείνουν, την "Θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς", την αλλοίωση του εκλογικού σώματος με τη, «Θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα», και ακόμα τη διεύρυνση των ελλειμμάτων στο σύστημα Υγείας με την, «Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα»,τη στιγμή που κόβουν τα δωρεάν φάρμακα στους Έλληνες ασφαλισμένους ενω υπόσχονται περισσότερους λαθρομετανάστες στη Μαφία: «Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών»

Στην προεκλογική του παρέμβαση υπέρ των λαθρομεταναστών και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας ο κ. «Ύπατος»,μας ενημέρωσε ότι «η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μεταρρυθμίσει επειγόντως τη νομοθεσία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, η οποία παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες», και ότι,«είναι καιρός για διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ μας κατηγόρησε για ξενοφοβία, και υποστήριξε ότι,την κατάσταση, «εκμεταλλεύονται τα ακροδεξιά στοιχεία».
Επομένως το σύνθημα δράσης των τρομοκρατών κατά της ελληνικής κοινωνίας ,το δίνει ο κ.Ύπατος.

Η ΚΟΕΣ του Πασοκ πρότεινε τα 20 μέτρα υπέρ των λαθρομεταναστών στις 10 Φεβρουαρίου 2008. Σε αυτά δεν υπήρχε το θέμα της παροχής στέγης. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε στις 11 Ιουνίου , την «Συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις»,κατόπιν της… διεθνούς απαιτήσεως

Αντιγράφω από την «Ελευθεροτυπία».

«Οκτώ προτάσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με λήψη σκληρών μέτρων, αλλά και με ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην κοινωνία, πρότεινε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδράνησε επί πέντε χρόνια και τώρα σπεύδει να πάρει μέτρα για επικοινωνιακούς λόγους και υπό την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος, δηλαδή τις απώλειες της Ν.Δ. προς τον ΛΑΟΣ, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ξέφραγο αμπέλι», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος περιέγραψε την ανομία που επικρατεί στην Ομόνοια, την Κυψέλη, την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα».

Τα οκτώ μέτρα που πρότεινε είναι:

1 Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες. (Όταν λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , «στόχος 0% λαθρομετανάστες», εννοεί, όλοι νόμιμοι).

2 Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Σκληρή διεκδίκηση στην Ε.Ε. για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων. (Η διεκδίκηση του επιμερισμού του κόστους πρέπει να είναι αναδρομική)

3 Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών, που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

4 Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της Ε.Ε., που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων.

5 Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.(αυτό περιλαμβάνει τα μέτρα της ΚΟΕΣ)

Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες, που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

6 Ενταξη των νόμιμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στον χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.

7 Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχικές ή μονιμότερες ανάγκες.

8 Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας».

Οι είκοσι προτάσεις από τη Γραμματεία της ΚΟΕΣ

1. Θεσμοθέτηση πλήρους ανθρωποκεντρικού κανονιστικού πλαισίου.
2. Θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.
3. Θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς.
4. Εισαγωγή στα σχολεία της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των κύριων χωρών προέλευσης, με έμφαση στην προσχολική ηλικία.
5. Ειδική αιτιολόγηση σε κάθε περίπτωση της άρνησης της Διοίκησης να χορηγήσει ή να ανανεώσει άδεια
6. Θεσμοθέτηση ενός κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη της μεταναστευτικής πολιτικής και στελέχωσή του με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.(Δεν θα βολέψουν και τα green-boys;;)
7. Ενιαία άδεια διαμονής για παροχή εξαρτημένης και ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.
8. Θεσμοθέτηση της κλιμάκωσης των συνεπειών της εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής.
9. Δυνατότητα αλλαγής εργοδότη, κατηγορίας επαγγέλματος, ειδικότητας και ασφαλιστικού φορέα χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
10. Προστασία του ασυνόδευτου και θύματος σωματεμπορίας ανήλικου αλλοδαπού και μέριμνα κατά τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης και του επαναπατρισμού του ανηλίκου.
11. Βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
12. Βελτίωση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος.
13. Επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών στα πλαίσια της μεταναστευτικής πολιτικής.
14. Προστασία των θυμάτων σωματεμπορίας. Επικύρωση της Συνθήκης του Παλέρμο και εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας για τα θέματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και δυνατότητα επιλογής από το θύμα του εθελοντικού επαναπατρισμού ή της εγκατάστασης στην Ελλάδα.
15. Βελτίωση του συστήματος ελέγχου εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των εργοδοτών ως προς την υποχρέωσή τους να ασφαλίζουν τους αλλοδαπούς.
16. Πάταξη της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών με ενίσχυση του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας.
17. Βελτίωση των διοικητικών μηχανισμών και ενίσχυσή τους με τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, και με τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου των Αλλοδαπών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης κατόπιν εκλογών μεταξύ των μεταναστών του δήμου ή της κοινότητας. Παρόμοια πρόβλεψη και για τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ).!!!!!
18. Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
19. Διακρατικές συμφωνίες για την κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για την αποφυγή διπλών ασφαλιστικών εισφορών για τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
20. Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών

Όταν λένε «πρώτα ο πολίτης», εννοούν:

Πρώτα ο μουσουλμάνος πολίτης!!!!
Για ξέρετε τι ψηφίζετε!

Σπύρος Χατζάρας

http://deltio11.blogspot.com/2009/09/5.html

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ



Αλλοδαποί κακοποιοί πυροβόλησαν μαθήτρια του Δημοτικού! Σήμερα στις 9 το πρωί αλλοδαποί κακοποιοί λήστεψαν το υποκατάστημα της Eurobank που βρίσκεται στην οδό Αργυρουπόλεως 2, στην Καλλιθέα. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Καλυψούς, έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, επιχειρούν να πάρουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ιωάννης Δ., ο οποίος εκείνη την ώρα άφηνε την 11χρονη κόρη του, Άννα, στο σχολείο. Ο πατέρας αντιστέκεται και οι δράστες δεν διστάζουν να πυροβολήσουν προς το μέρος του, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και την κόρη του στην κοιλιακή χώρα.

Οι κακοποιοί λίγο πιο κάτω ακινητοποιούν με την απειλή των όπλων τον Λυκούργο Αργυρίου, οδηγό ενός τζιπ Honda CR-V, χρώματος καφέ, ο οποίος είχε μαζί του και τα δύο παιδιά του. Τους κατεβάζουν και διαφεύγουν.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ: Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 36 γραμμάρια χασίς, ποσό 7.390 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχεται από εμπόριο ναρκωτικών, επτά κινητά τηλέφωνα, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/09/25/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%83-%CE%B7%CE%BB%CE%B8%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF/

Συμμορία απήγαγε 13 λαθρομετανάστες και ζητούσε λύτρα



Συνολικά 13 αλλοδαπούς λαθρομετανάστες κρατούσαν «ομήρους», κάτω από άθλιες συνθήκες, σε σπίτι στον Ασπρόπυργο, οι διακινητές τους, 4 Ιρακινοί και ένας Πακιστανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ζητούσαν από τον καθένα το ποσό των 7.500 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους. Σε αντίθετη περίπτωση, τους απειλούσαν ότι θα τους σκότωναν για να πουλήσουν τα όργανά τους.

Μετά την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, η επιχείρηση της ειδικής Δίωξης Λαθρομεταναστών Αθηνών Αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης στέφθηκε με επιτυχία, καθώς μετά από έφοδο στην οικία συνέλαβε τους 5 απαγωγείς και τους 13 λαθρομετανάστες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64702&cid=4

Βρήκαν τον δολοφόνο



Το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία ενός Αλβανού, στις 3 Σεπτεμβρίου, επί της λεωφόρου Συγγρού 129, εντόπισε η αστυνομία στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για έναν επίσης Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου με άλλους δύο συμπατριώτες του, για σωρεία ληστειών.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο δράστης ομολόγησε άλλες δύο διαρρήξεις σε πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, αλλά και τη δολοφονία του συμπατριώτη του.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64530&cid=4

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή-δολοφονία επιχειρηματία στην Κρήτη



Τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας
συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών αλλοδαπών και ενός Έλληνα, προχώρησε η αστυνομία για την απαγωγή και τη δολοφονία στη συνέχεια του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.

Ο επιχειρηματίας είχε πέσει θύμα απαγωγής, αλλά όπως εκτιμά η αστυνομία αναγνώρισε έναν από τους δράστες οι οποίοι για να καλύψουν τα ίχνη τους έβαλαν φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί απανθρακωμένος στο πορτ παγκάζ.

Οι δράστες είχαν ζητήσει 70.000 ευρώ από την σύζυγο του επιχειρηματία για να τον απελευθερώσουν κάτι που δεν έκαναν ποτέ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/09/2009_299041

Συλλήψεις για ναρκωτικά



Συλλήψεις για ναρκωτικά στα Ιωάννινα

Αλλοδαποί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Άρτας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών που τους έστελναν συνεργάτες τους στην Αθήνα, για να τα προωθήσουν στη συνέχεια στα Γιάννινα.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συγκέντρωναν το τελευταίο χρονικό διάστημα πληροφορίες γι΄ αυτή την παράνομη δραστηριότητα των αλλοδαπών και όταν ενημερώθηκαν ότι ένας ύποπτος Πακιστανός θα ταξίδευε από την Αθήνα στην Άρτα, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και θα κατέχει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, την οποία στη συνέχεια θα μετέφερε στα Γιάννινα, έθεσαν σε παρακολούθηση την περιοχή του ΚΤΕΛ Άρτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της περιοχής.

Χθες το βράδυ, ο Πακιστανός έφθασε στην Άρτα και αφού παρέλαβε από τον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου ένα σάκο, στη συνέχεια με ταξί κινήθηκε στον επαρχιακό δρόμο Άρτας - Κωστακιών και σταμάτησε μπροστά από πολυκατάστημα όπου και συναντήθηκε με τέσσερις αλλοδαπούς. Αμέσως συνελήφθησαν όλοι και μέσα στον ταξιδιωτικό σάκο βρέθηκε νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 505 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζονται για να συλληφθούν και οι συνεργάτες των δραστών στην Αθήνα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/09/2009_299155


Ιρακινοί διακινητές με "ζαχαροπλαστικές γνώσεις"

Στα χέρια των ανδρών της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών Αθηνών έπεσαν τρεις Ιρακινοί με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και σχετίζονται με τον προηγούμενο ευφάνταστο Ιρακινό, ο οποίος διακινούσε χασίς σε μορφή κέικ.

Συγκεκριμένα, ο ένας Ιρακινός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που παρέδιδε μικροποσότητες χασίς σε πελάτη, κάτω από μία πολυκατοικία, επί της οδού Ξούθου, στην Ομόνοια.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ερεύνησαν το διαμέρισμα του, όπου και βρήκαν ακόμη δυο ομοεθνείς του, 530 γραμμάρια κατεργασμένο χασίς σε μορφή κέικ, και 120 γραμμάρια όπιο.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64695&cid=4

Και θρασείς και... πλούσιοι



Στην σύλληψη δύο Γεωργιανών, που με την μέθοδο της θραύσης του ομφαλού κλειδαριάς έμπαιναν σε σπίτια και καταστήματα των Χανίων και έπαιρναν ό,τι εύρισκαν σε αυτά, προχώρησε η αστυνομία.

Οι δύο σωματώδεις και ιδιαιτέρα θρασείς, σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες (31 ετών) είχαν αποσπάσει με την παράνομη δραστηριότητά τους χρυσαφικά και άλλα είδη αξίας 155.000 ευρώ, καθώς και μετρητά 29.360 ευρώ και 200 δολάρια ΗΠΑ.

Η αρχή του τέλους για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους έγινε χθες το πρωί. Αφού έσπασαν την πόρτα, μπήκαν σε διαμέρισμα, στο κέντρο της πόλης, και πήραν ρολόγια και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ. Βγαίνοντας έπεσαν πάνω σε ένα ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει. Αυτοί, όμως, προκειμένου να κρατήσουν την λεία τους, τον απώθησαν βίαια στην σκάλα.

Αν και τραυματισμένος, ο 72χρονος ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ την ίδια ώρα οι δύο δράστες ''άνοιγαν'' ένα ακόμα διαμέρισμα, αποσπώντας 300 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.200 ευρώ. Όμως οι άνδρες της ασφάλειας είχαν την πλήρη περιγραφή τους. Έτσι, περίπου μία ώρα αργότερα συνελήφθησαν και οι δυο σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Ο ένας, μάλιστα, είχε και τα κλοπιμαία μαζί του. Και οι δυο πρόβαλαν αντίσταση κατά την σύλληψή τους.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δύο Γεωργιανοί ενεργώντας με την ίδια μέθοδο και κατά το χρονικό διάστημα από 22-5 έως και 15-9 είχαν διαρρήξει 29 οικίες και καταστήματα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64151&cid=4

Σύλληψη σπείρας για πλαστές πιστωτικές κάρτες



Μέλη σπείρας αλλοδαπών που κατείχε πλαστές πιστωτικές κάρτες τις οποίες χρησιμοποιούσε για διάφορες αγορές, συνέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

Πρόκειται για τρία νεαρά άτομα, υπηκόους της ΠΓΔΜ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν έξι πλαστές πιστωτικές κάρτες και άλλες δύο των οποίων η γνησιότητα εξετάζεται, καθώς επίσης πλαστά δελτία ταυτότητας.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί τις κάρτες και τις ταυτότητες από τα Σκόπια, και το τελευταίο διάστημα έκαναν διάφορες αγορές στην πόλη της Έδεσσας -όπως βενζίνη, τσιγάρα, κινητά τηλέφωνα- η αξία των οποίων φτάνει τις 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προανάκριση, σκόπευαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς -μέσω Θεσσαλονίκης- στη Γερμανία.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/09/2009_299159

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ



ΜΟΛΙΣ 1068 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟ 2008 ΚΑΙ 995 ΦΕΤΟΣ!!!
...
Mολις 1.068 Λαθρομεταναστες εισηλθαν σην Ουγγαρια το 2008 και 995 εφέτος μεχρι τον Ιούλιο!Αυτη ειναι επισημη ανακοινωση της Ουγγρικης κυβερνησης.Εξ αυτων των μεταναστων, η πλειονοτητα ειναι Αλβανοι απο το Κοσοβο, την Φυρομια και την Αλβανια και λιγοτεροι οι Ασιατες.

Δηλαδη, φαινεται οτι:

α) Η Τουρκια δεν "σπρωχνει " κανεναν μεσω Βουλγαριας προς την δυτικη Ευρωπη. Τους στελνει ολους εδω. Αποδεικνυεται ετσι οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ αλλα μονο ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. (Τα μονα κυκλωματα τελικα ειναι οι ΜΚΟ και τα παληκαρια της αριστερας, που τους μαζευουν).

β) Αφου δεν εχουν προβλημα οι περισσοτεροι Ευρωπαιοι, ΔΕΝ θελουν να κατανοησουν το προβλημα που εχει η Ελλαδα.

γ) Την βλακεια του Ελληνικου κρατους να κραταει στα νησια χιλιαδες λαθρομεταναστες και κατοπιν να τους αφηνει να σερνονται στην Αθηνα, Πατρα, Θεσ/νικη, Ηγουμενιτσα
εσχάτως, κ.α., αντι να τους οδηγει σε στρατοπεδα στην Μακεδονια, χωρις να τους δακτυλοσκοπει και το βραδυ να ανοιγει το στρατοπεδο και να τους λεε:. "Απο εδω πανε στην Ευρωπη". Να τους στελνει μεσω Φυρομιας και Βουλγαριας, να φτασουν ετσι και στην Ουγγαρια και στην Τσεχια και... και, και στην απροκλητα ανθελληνικη Πολωνια, να καταλαβουν και αυτοι την γλυκα.

Δεν πληρωνουμε μονο την κακια της Τουρκιας, την αδιαφορια την Ε.Ε. αλλα και την δικη μας την Βλακεια.

http://www.stoxos.gr/2009/09/blog-post_672.html

Συλλήψεις λαθρομεταναστών


Συνελήφθησαν 26 λαθρομετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Είκοσι έξι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν σε δύο περιστατικά, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, άνδρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης εντόπισαν σε αγροτική περιοχή έξι λαθρομετανάστες, που επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο. Ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες, καθώς και το άτομο, που τους μετέφερε.

Λίγο αργότερα, άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου εντόπισαν στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Συνόρων ένα φορτηγό αυτοκίνητο και ένα ΙΧ, που θεωρήθηκαν ύποπτα. Ύστερα από καταδίωξη συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού και τους 20 λαθρομετανάστες, που μετέφερε. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του δεύτερου οχήματος, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη προπομπού, διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/09/2009_299409

Εντόπισαν στο λιμάνι παράνομους μετανάστες

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού δεκατέσσερις παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Οι αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν όλοι τους άνδρες, είπαν στους λιμενικούς ότι έφτασαν στην Μυτιλήνη από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με άγνωστο σκάφος, το οποίο καταστράφηκε.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν και πραγματοποιείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64458&cid=4

Πιάστηκαν στην "φάκα" οι διακινητές


Σε αγροτική περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν δύο ακόμη έμποροι ανθρώπων. Οι διακινητές των μεταναστών εντοπίστηκαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που στήθηκε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Φερών Έβρου.

Οι δράστες, ηλικίας 49 και 68 ετών αντίστοιχα, προσπαθούσαν να περάσουν από τα σύνορα 5 μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια θα προωθούσαν στην Αθήνα.

Η επιχείρηση σύλληψης στήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Η έρευνα για τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων σε αυτή την υπόθεση συνεχίζεται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64526&cid=4


Τέλος στην "Οδύσσεια" 30 μεταναστών


Με ένα φουσκωτό προσπάθησαν να έρθουν στην Ελλάδα 30 παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, ανάμεσά τους μία γυναίκα και πέντε παιδιά.

Το φουσκωτό το οποίο χειριζόταν ένας 29χρονος δουλέμπορος βυθίστηκε και άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν τους αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Μήθυμνας Λέσβου.

Όπως είπαν στους λιμενικούς οι μετανάστες, έφτασαν στην χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.

Όλοι οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64647&cid=4

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΧΘΕΣ...



Με επιτύχια έγινε η συγκέντρωση του Αγ. Παντελεήμονα. Οι χρήσιμοι-ηλίθιοι των εξαρχείων και των επαγγελματιών αντιρατσιστών δεν εμφανίστηκαν... πρώτον γιατί... ήξεραν πως εκεί ο κόσμος δεν αστειεύεται...και δεύτερον γιατί τα αφεντικά τους μάλλον δεν επιθυμούσαν σε προεκλογική περίοδο να οξύνουν τα πνεύματα σε μια περιοχή που δεν δείχνει υποταγμένη στα σχέδια του συστήματος... χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως οι πρόθυμοι αναρχοκάτι δεν ήταν έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου και όταν διαταχθούν! Ελεύθεροι υπηρεσίας καθώς ήταν και ανύμποροι να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους...αρκέστηκαν να δείξουν την θρασυδειλία τους, χτυπώντας και κλέβοντας (όπως κάνουν πάντα οι αγωνιστές) μια παρέα ανήλικων (στην τύχη; ή κατόπιν υπόδειξης;) που περνούσε με ταξί μπροστά από το δημόσιο κτίριο που έχουν με την ανοχή του επίσημου κράτους υπό παράνομη κατάληψη εδώ και χρόνια.

http://www.stoxos.gr/2009/09/blog-post_9959.html

Δείτε το βίντεο




ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ



ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ,


ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.09.2009 ΩΡΑ : 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ,
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΟ ‘ΑΗΤΤΗΤΟ’ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ,ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ,ΟΜΟΝΟΙΑΣ,ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ,ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ,ΚΟΛΩΝΟΥ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΒΥΡΩΝΑ,ΔΑΦΝΗΣ,Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ


http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html

Πολυπολιτισμική κοινωνία: Θαυμάστε την!



Νιγηριανοί αγόρασαν από τον πατέρα της για 5.500 ευρώ νεαρή, την οποία είχαν οδηγήσει στην πορνεία και ήταν έτοιμη να την πουλήσουν στην Ιταλία. Της έλεγαν ότι την κρατούν με «βουντού» και δεν μπορεί να ξεφύγει! Αυτό συνέβη όχι κάπου στα βάθη της Αφρικής, αλλά στην Θεσσαλονίκη την δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη! Ιδού η σχετική είδηση: “Με την απειλή «βουντού», δύο Νιγηριανοί εξανάγκαζαν μία 21χρονη ομοεθνή τους να εκπορνεύεται. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τη σύλληψη δύο Νιγηριανών υπηκόων, ηλικίας 29 και 24 ετών, στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν «αγοράσει» τη νεαρή κοπέλα από τον πατέρα της, τον περασμένο Οκτώβριο, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των… 5.500 ευρώ. Στη συνέχεια, με την απειλή θρησκευτικών δοξασιών («βουντού»), οι δύο Νιγηριανοί υποχρέωναν το θύμα να εκδίδεται και να τους παραδίδει το σύνολο των εισπράξεών της. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες σκόπευαν να μεταφέρουν την κοπέλα στην Ιταλία, όπου επρόκειτο να τη «μεταπουλήσουν» σε συγγενικό τους πρόσωπο.”

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/09/18/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84/

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ βγάζει λόγο σε προεκλογική συγκέντρωση...



ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ''ΠΑΠΑΝΤΡΕΑ''...



Εν ψυχρώ δολοφονία στο Ηράκλειο Λαγκαδά



Ένας Γεωργιανός εκτέλεσε εν ψυχρώ ομοεθνή του, στο χωριό Ηράκλειο, του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα καθόταν αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Όταν ο δράστης είδε τον ομοεθνή του, κατέβηκε από το ΙΧ αυτοκίνητό του, έβγαλε το πιστόλι που είχε μαζί του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο δράστης στη συνέχεια προσπάθησε να απομακρυνθεί, αλλά συγκρατήθηκε από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς.

Ο δράστης κρατείται στο Αστυνομικό τμήμα Λαγκαδά, ενώ άγνωστα παραμένουν -μέχρι στιγμής- τα αίτια της δολοφονίας.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_17/08/2009_292836

Προσπάθησε να τον πνίξει με συρματόσχοινο

Με μία θηλιά από συρματόσχοινο προσπάθησε να λύσει τις προσωπικές του διαφορές με έναν 51χρονο Έλληνα, ένας 43χρονος Αλβανός.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Πολύκαστρου – Κιλκίς, όπου ο 43χρονος ακινητοποίησε με το αυτοκίνητό του το όχημα που οδηγούσε το 51χρονος.

Στη συνέχεια ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κρατώντας ένα κομμάτι συρματόσχοινο πλησίασε προς το θύμα του. Ο Αλβανός άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του 51χρονου και μετά από πάλη λίγων λεπτών κατάφερε να τυλίξει στον λαιμό του το συρματόσχοινο.

Από την πίεση που του ασκήθηκε ο 51χρονος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ ο δράστης, πιστεύοντας ότι το θύμα είχε εκπνεύσει, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα ο Έλληνας ανέκτησε τις αισθήσεις του και πήγε μέχρι το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με τραύματα στο λαιμό.

Ο Αλβανός δράστης εντοπίστηκε αργότερα από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Πολυκάστρου και συνελήφθη. Ο 43χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Κιλκίς και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=57193&cid=4

Πακιστανός, όμηρος Ιρακινών στην Ομόνοια


Όμηρος στα χέρια τεσσάρων Ιρακινών ήταν ένας 22χρονος Πακιστανός. Οι δράστες απήγαγαν τον 22χρονο και τον μετέφεραν με τη βία σε υπόγειο διαμέρισμα, όπου με απειλές κατά της ζωής του απαιτούσαν από φιλικό του πρόσωπο να τους δώσει 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι απαιτήσεις τους μειώθηκαν, και τελικά οι απαγωγείς συμβιβάστηκαν με 1.200 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον Πακιστανό, ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

Χθες συνελήφθη ο ένας Ιρακινός, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τρεις.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61810&cid=4

Σύλληψη 32χρονου για βιασμό ανηλίκων



Για βιασμό ανηλίκων συνελήφθη 32χρονος Αλβανός χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από την 15η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, προχθές καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων από τους γονείς ενός 17χρονου και μιας 12χρονης υπηκόων Αλβανίας που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση ότι ο 32χρονος, ο οποίος είναι συγγενής τους και επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, εδώ και περίπου πέντε χρόνια βίαζε τα παιδιά.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκων, και σήμερα οδηγείται στην ανακρίτρια.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_11/09/2009_296975

Ναρκωτικά

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πλατεία Βάθη

Επιχείρηση «σκούπα» διεξήχθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών στην πλατεία Βάθη, με αποτέλεσμα να βρεθούν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης στην κατοχή ατόμων τα οποία συνελήφθησαν.

Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος τριών ανδρών, υπηκόων Μπαγκλαντές, ηλικίας 27, 34 και 39 ετών, καθώς και μιας γυναικάς 46 ετών, υπηκόου Ουκρανίας. Στη κατοχή τους βρεθήκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 854,2 γραμμαρίων και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 695,4 γραμμάριων.

Επίσης, χθες το απόγευμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στη Νίκαια ένας ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών, γιατί στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 56 γραμμάριων.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61454&cid=4


Το «βαπόρι» από την Αλβανία


Δεκάδες κιλά κάνναβης και μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης είχαν στην κατοχή τους δύο Αλβανοί, 30 και 31 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων 70 κιλά και 170 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μισό κιλό κοκαΐνη, ένα ημιαυτόματο όπλο Σκόρπιον και ένα πιστόλι ιταλικής κατασκευής.

Ακόμη, στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα μίξερ, σφιγκτήρες και ένας γρύλος, εξοπλισμός για τη νόθευση ναρκωτικών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=62799&cid=4



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Από την Αργεντινή στην Φρανκφούρτη και μετά στην Αθήνα. Αυτή ήταν η διαδρομή που ακολούθησε το υπό παρακολούθηση δέμα, σε ειδικές κρύπτες του οποίου υπήρχαν 440 γραμμάρια κοκαΐνης, και το οποίο παραλήφθηκε από 24χρονο Έλληνα, στο Κερατσίνι.

Το δέμα εντόπισαν οι τελωνειακές Αρχές στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και ειδοποίησαν τους Έλληνες ομολόγους τους.

Ο 24χρονος συνελήφθη τη στιγμή ακριβώς που το παραλάμβανε, και οδήγησε ουσιαστικά στον τελικό παραλήπτη, έναν Νιγηριανό έμπορο, ο οποίος προωθούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στα στέκια τοξικομανών στην Ομόνοια.

Στην κατοχή του Νιγηριανού βρέθηκαν 20,3 γραμμάρια ηρωίνης. Είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για εμπορία ναρκωτικών, ενώ χρησιμοποιούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να εμφανίζεται ως ανήλικος.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=62480&cid=4



Κακοποιός με... πλούσιο βιογραφικό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ


Αλβανό κακοποιό συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στο Λουτράκι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για διακίνηση ναρκωτικών. Στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 7,66 mm.

Σε βάρος του Αλβανού εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των αλβανικών Αρχών για ανθρωποκτονία, ενώ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 ετών για κλοπή σε ταμιευτήριο.

Επίσης, όπως προέκυψε, είχε καταδικαστεί και από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=59487&cid=4


Αραβικές πίτες με… ηρωίνη!


Έναν εξαιρετικά ευρηματικό τρόπο είχαν σοφιστεί δύο Αφγανοί για να μεταφέρουν ηρωίνη στην περιοχή της Ηλείας. Οι δύο αλλοδαποί είχαν… κρύψει 50 γραμμάρια της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας σε αραβικές πίτες!

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, σταμάτησαν το όχημα των δύο Αφγανών στην Εθνική Οδό Πύργου Πατρών, στην περιοχή του Λάππα. Προχώρησαν σε έλεγχο και εντόπισαν την μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, την οποία οι αλλοδαποί προόριζαν να διαθέσουν στην αγορά των νομών Ηλείας και Αχαΐας. Επίσης βρέθηκαν σακούλες polubag, με τις οποίες θα συσκεύαζαν τα ναρκωτικά σε φιξάκια.

Οι δράστες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=59475&cid=4




Θα «πότιζαν» με 45.230 ecstasy τα club της Αθήνας


Ecstasy, κοκαΐνη, χασίς. Οι δύο έμποροι που συνελήφθησαν σήμερα στην Κυψέλη σκόπευαν να διοχετεύσουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε club της Αθήνας.

Οι άνδρες της Δίωξης, που από καιρό βρίσκονταν στα ίχνη των δύο Αλβανών, έκαναν σήμερα έφοδο στην «καβάντζα» των εμπόρων.

Εκεί εντόπισαν την ποσότητα-μαμούθ των 45.230 χαπιών ecstasy, κι ακόμη, 476 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 κιλά ινδικής κάνναβης, 4 ζυγαριές και εξαρτήματα για τη νόθευση των ναρκωτικών.

Οι δύο Αλβανοί, 26 και 42 ετών, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν συνεργοί τους, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63156&cid=4


Συνελήθησαν 3 διακινητές ηρωίνης στον Τύρναβο

Κατασχέθηκε πάνω από ένα κιλό ηρωίνης

Ηρωίνη προσπάθησαν να πουλήσουν χτες βράδυ ένας ημεδαπός, 21 χρόνων, και ένας 23χρονος αλλοδαπός σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος παρουσιάστηκε ως αγοραστής, ενώ στη διακίνηση ναρκωτικών εμπλεκόταν και οικοδόμος, 41 χρόνων, που εισέπραττε τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στον Τύρναβο Λάρισας. Αρχικά συνελήφθησαν ο νεαρός Έλληνας και ο αλλοδαπός συνεργάτης του, την ώρα που πουλούσαν 100 γραμμάρια ηρωίνης έναντι 1.800 ευρώ, ενώ σε σημείο απόκρυψης κοντά στο τόπο της αγοραπωλησίας βρέθηκαν άλλα 407,6 γραμμάρια ηρωίνης.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου αλλοδαπού έξι πακέτα ηρωίνης βάρους 545,1 γραμμαρίων. Οι ποσότητες ηρωίνης καθώς και χρηματικό ποσό 1.100 ευρώ, μία ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο νεαροί παρέδιδαν τα χρήματα άμεσα στον οικοδόμο. Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_29/08/2009_294453




Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Έξι ανήλικοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, από τη Δίωξη Ναρκωτικών συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας δύο 15χρονοι (ένας Έλληνας και ένας Αιγύπτιος) και δύο 17χρονοι, υπήκοοι Νιγηρίας και Αγίου Μαυρικίου αντίστοιχα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23,3 γραμμάρια κάνναβης συσκευασμένης σε τρία νάιλον σακουλάκια.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ένας ακόμα 16χρονος Αφγανός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23 γραμμάρια κάνναβης, συσκευασμένη σε πέντε σπιρτόκουτα, έτοιμη για πώληση.

Τέλος, στο Γαλάτσι συνελήφθη άλλος ένας 16χρονος Αλβανός, γιατί είχε επάνω του 8,8 γραμμάρια κάνναβης.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα ανηλίκων.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61814&cid=4

Ληστείες,διαρρήξεις,πλαστογραφίες



Τέλος στη δράση συμμορίας που λυμαινόταν την Εύβοια

Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση μιας πενταμελούς συμμορίας Αλβανών κακοποιών που εδώ κι ένα χρόνο είχαν ρημάξει δεκάδες εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Καρύστου αλλά και σε άλλες περιοχές της νότιας Εύβοιας, μετά τη σύλληψη ενός από τα μέλη της.

Ο 22χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες το βράδυ στα Νέα Στύρα, έχοντας στην κατοχή του κλοπιμαία. Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει σωρεία διαρρήξεων σε κατοικίες και μάλιστα υπέδειξε μια ερημική περιοχή μεταξύ του χωριού «Τσακαίοι» Καρύστου και της κωμόπολης των Στύρων, όπου η συμμορία έκρυβε πλήθος από κλεμμένα τιμαλφή και οικιακές συσκευές, τα οποία οι κακοποιοί σκόπευαν να πουλήσουν σε περιοχές εκτός Ευβοίας.

Τα μέλη της σπείρας μετέφεραν τα κλοπιμαία με ένα φορτηγό το οποίο είχαν αφαιρέσει από την περιοχή, ενώ για την μετακίνηση τους χρησιμοποιούσαν τρία επίσης κλεμμένα μοτοποδήλατα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο νεαρός Αλβανός αποκάλυψε τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων ομοεθνών συνεργών του οι οποίοι διαφεύγουν τη σύλληψη αλλά αναζητούνται παντού. Στο τμήμα Καρύστου και τον αστυνομικό σταθμό Στύρων, άρχισε η διαδικασία αναγνώρισης και απόδοσης των κλοπιμαίων στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν αν η σπείρα είχε επεκτείνει τη δράση της και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας ή και την υπόλοιπη χώρα.

http://www.protothema.gr/content.php?id=43237



Συνελήφθη 37χρονος- μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης

Ένας 37χρονος Αλβανός, που θεωρείται μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη χθες στον Κορυδαλλό βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με την κατηγορία το κύκλωμα προωθούσε γυναίκες μεταξύ των οποίων και ανήλικες, στην Ιταλία, τις προμήθευε με πλαστά έγγραφα και τις προωθούσε στην πορνεία.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_12/09/2009_297136





Σύλληψη 22χρονου αλλοδαπού για ληστεία στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί του Τ.Δ.Λ Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 22χρονο αλλοδαπό λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή του Ευόσμου, για ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων και απλές σωματικές βλάβες.

Ο συλληφθείς 20 λεπτά νωρίτερα, με τη βοήθεια συνεργού του, είχε εισέλθει στην είσοδο πολυκατοικίας, όπου με την απειλή πιστολιών και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 42χρονο ημεδαπό, χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο.

Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/09/2009_298389



Εξιχνιάστηκε απόπειρα ληστείας κατά ταχυδρόμου

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την απόπειρα ληστείας κατά του ταχυδρομικού υπαλλήλου, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες (4 Σεπτεμβρίου), στο 10ο χιλιόμετρο του δρόμου Μεσσήνης – Αριστομένη, εντόπισε η ασφάλεια Καλαμάτας.

Δράστης είναι ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείται μαζί με τους αγνώστους συνεργούς του.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61594&cid=4



Καταζητούνται για ένοπλες ληστείες με θύματα


Πλούσια δράση έχουν στο «ενεργητικό» τους δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 33 ετών, τους οποίους καταζητούν οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για δύο Αλβανούς υπηκόους, που φέρονται να διέπραξαν το περασμένο δίμηνο πέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ της πόλης, με συνολική λεία 50.450 ευρώ.

Αρχή του τέλους για τη δράση τους αποτέλεσε η επεισοδιακή ένοπλη ληστεία στις 24 Αυγούστου σε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, παρέσυραν με μοτοσυκλέτα και τραυμάτισαν ελαφρά 3χρονο κοριτσάκι, ενώ στη συνέχεια άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν δύο περαστικούς που επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ, προερχόμενο από ληστείες, ενώ κατασχέθηκε και μια μοτοσυκλέτα που ήταν στο όνομα φίλης τους, κι όπως αποδείχθηκε αγοράστηκε με χρήματα από τις ληστείες τραπεζών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και υποβλήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=60754&cid=4




Λήστευαν υπό την απειλή στιλέτου


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο Αλβανοί* , 21 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν κάνει πολλές ληστείες στον Βόλο.

Οι νεαροί ήταν μέλη συμμορίας η οποία με την απειλή μαχαιριών και κατσαβιδιών απειλούσε ανυποψίαστους περαστικούς και τους αποσπούσε χρήματα, κινητά και αντικείμενα αξίας.

Οι νεαροί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών της συμμορίας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63241&cid=4


*δύο από τα θύματά τους εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Βόλου με σοβαρές κακώσεις.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη καφετέριας, τον οποίο μαχαίρωσαν σε διάφορα σημεία του σώματός του για να του αρπάξουν δύο κινητά τηλέφωνα και 800 ευρώ και για έναν 37χρονο ιδιοκτήτη ταξί, τον οποίο χτύπησαν ανελέητα με λοστούς, κατσαβίδια και μαχαίρια. Ο άτυχος ταξιτζής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα. Ευτυχώς, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63399&cid=4

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών



Δεκάδες συλλήψεις παράνομων οικονομικών μεταναστών στο Αιγαίο

Δεκάδες παράνομους οικονομικούς μετανάστες εντόπισαν σήμερα άνδρες του Λιμενικού στη θάλασσα και σε βραχονησίδες στη Μυτιλήνη, τις Οινούσσες και τη Σάμο.

Στη Μυτιλήνη, οι Λιμενικοί εντόπισαν 38 παράνομους οικονομικούς μετανάστες –εκ των οποίων 15 παιδιά- στη θάλασσα, ένα ναυτικό μίλι ανοιχτά του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αλλοδαπών, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με μία μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε.

Αλλά και στις ακτές της νήσου Παναγιάς Οινουσσών, λιμενικοί εντόπισαν 16 παράνομους οικονομικούς μετανάστες, που επίσης είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στα ανοιχτά της βραχονησίδας Μακρονήσι, κοντά στη Σάμο, οι Λιμενικοί εντόπισαν ένα φουσκωτό με μηχανή στο οποίο επέβαιναν επτά άνδρες, πέντε γυναίκες και 15 παιδιά, όλοι τους παράνομοι οικονομικοί μετανάστες. Οι παραπάνω συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=62141&cid=4



Μπαράζ συλλήψεων λαθρομεταναστών μέσα σε ένα 24ωρο

Περισσότερους από 100 παράνομους οικονομικούς μετανάστες και δουλέμπορους συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου το τελευταίο 24ωρο.

Στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και το ακινητοποίησε στην άκρη του δρόμου, πριν φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα άνδρες της Αστυνομίας, εντόπισαν έξι παράνομους οικονομικούς μετανάστες – δύο εκ των οποίων στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος- και ένα διακινητή, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Μετά από έρευνα στην περιοχή εντοπίστηκε και ο οδηγός, που επίσης συνελήφθη. Ο οδηγός ήταν τραυματισμένος και για αυτό το λόγο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το όχημα ήταν νοικιασμένο στο όνομα τρίτου προσώπου, το οποίο και αναζητείται.

Αλλά και στo 1ο χλμ του εθνικού δρόμου Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ΙΧ στο οποίο επέβαιναν επτά παράνομοι οικονομικοί μετανάστες και δύο Αλβανοί διακινητές. Οι Αλβανοί είχαν κανονίσει να μεταφέρουν τους μετανάστες στην Αθήνα έναντι χρηματικής αμοιβής. Όλοι οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ακόμη, συνελήφθησαν άλλοι 104 παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι και επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63024&cid=4


Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών στα Γρεβενά και στην Πτολεμαϊδα

Έξι άτομα συνελήφθησαν για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις στα Γρεβενά και την Πτολεμαΐδα.

Αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών συνέλαβαν χθες το βράδυ στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρεβενών - Αμυγδαλιών τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας. Ο ένας από τους συλληφθέντες μετέφερε παράνομα με το όχημά του τέσσερις αλλοδαπούς αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες διευκόλυναν το μεταφορέα με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους ως προπομποί.

Ο οδηγός του πρώτου οχήματος αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο ανάπτυξε ταχύτητα και αποβίβασε τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι διέφυγαν και αναζητούνται. Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Σε άλλη επιχείρηση της αστυνομίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πτολεμαΐδας σε περιοχή της πόλης, επειδή μετέφεραν με το όχημά τους τρεις ομοεθνείς τους, που στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλει το ποσό των 300 ευρώ ο καθένας για να μεταβούν στη Χαλκιδική.

Οι διακινητές, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ οι λαθρομετανάστες θα απελαθούν στη χώρα τους.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_12/09/2009_297123



Καραβάνι λαθρομεταναστών συνελήφθη στη Σάμο

Συνολικά 33 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν χθες στη θαλάσσια περιοχή «ΗΡΑΙΟΝ», της Σάμου, από άνδρες του Λιμενικού.

Οι 33 αλλοδαποί, εκ των οποίων 7 γυναίκες και 8 παιδιά, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με μηχανοκίνητη λέμβο.

Μετά την περισυλλογή τους, οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63684&cid=4



Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο

Πενήντα πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας συνελήφθησαν σήμερα από άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε Σάμο και Λέσβο.

Συγκεκριμένα, από πλωτό του Λιμενικού εντοπίστηκε το πρωί ένα ναυτικό μίλι από τα Τομαρονήσια Λέσβου, μια πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαιναν 37 αλλοδαποί (23 άνδρες, 5 γυναίκες και 9 παιδιά), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν μπήκαν παράνομα στη χώρα, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Την ίδια τύχη είχαν άλλοι 18 αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 3,3 ναυτικά μίλια βόρεια Αγίου Νικολάου Σάμου σε λέμβος.

Οι αλλοδαποί, 14 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 ανήλικος συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=59721&cid=4



Εξαρθρώθηκε 3μελής σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών στο Περιστέρι

Σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε χτες το πρωί, στο Περιστέρι Αττικής.

Τα τρία μέλη της σπείρας, υπήκοοι Ιράκ και ηλικίας 28, 28 και 25 αντίστοιχα, συγκέντρωναν, σε σπίτι στο Περιστέρι, αλλοδαπούς που παρέμεναν παράνομα στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι θα τους προωθούσαν στη Γερμανία.

Μετά την άφιξή τους εκεί, θα εισέπρατταν 10.500 ευρώ από τον καθένα.

Στο σπίτι όπου συγκεντρώνονταν οι αλλοδαποί, βρέθηκαν 5 πλαστά διαβατήρια και συνελήφθησαν 5 Ιρακινοί για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, συνελήφθησαν 17 ομοεθνείς τους για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_30/08/2009_294522

Σύλληψη λαθρομεταναστών


Με μία καταδίωξη έληξε η «Οδύσσεια» 17 παράνομων οικονομικών μεταναστών από το Πακιστάν, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στην χώρα μας.

Οι 17 αλλοδαποί ήταν στοιβαγμένοι σε ένα φορτηγό, το οποίο οδηγούσαν δύο διακινητές.

Όταν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στο όχημα, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει. Λίγο παρακάτω οι δύο άνδρες παράτησαν το αυτοκίνητο με τους μετανάστες και διέφυγαν πεζή. Οι παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63239&cid=4


Συνέλαβαν δουλέμπορο στην Θεσσαλονίκη

Επ’ αυτοφώρω συνέλαβαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης έναν 34χρονο Αλβανό, ο οποίος επρόκειτο να παραλάβει από τη Θεσσαλονίκη και να προωθήσει προς χώρες της Kεντρικής Ευρώπης 20 Ιρακινούς παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Με συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη τον 34χρονο δουλέμπορο και τους Ιρακινούς. Οι μετανάστες είχαν καταβάλλει στο παράνομο κύκλωμα που τους έφερε στη χώρα μας από 5.500 έως και 6.500 δολάρια ΗΠΑ ο καθένας, μέσω συγγενικών τους προσώπων και εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=60572&cid=4