Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Συνελήφθη ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα για διακίνηση λαθρομεταναστών..!!!




Ο Τζαβέτ Ασλάμ είχε καταγγείλλει τις απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα ( ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ "ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ" ;; )


Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέτ Ασλάμ, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητείται για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Ο Τζιαβέτ συνελήφθη στο σπίτι του στον Κολωνό και κρατείται στην Ασφάλεια.

Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον Τζαβέτ ότι απο το 2005 είχε μεσολαβήσει επ' αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα!!

Ο Τζαβέτ Ασλάμ παρουσιάστηκε το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Παντελή, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

http://ellas-afipnisi.blogspot.com/2009/10/blog-post_1141.html


Πρόσληψη μεταναστών στην ΕΛ.ΑΣ.


Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΞΕ



Την πρόσληψη μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά από συνάντησή του με κατοίκους και μέλη της Επιτροπής τους 6ου Διαμερίσματος Αγίου Παντελεήμονα ,(του ΣΥ.ΡΙΖ.Α), της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καθώς τον πρόεδρο των Πακιστανών στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ.Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την καταγγελία για τον θάνατο Πακιστανού μετανάστη μετά από κακομεταχείρισή του στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι την έχει στείλει στον εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη μεταναστών στην αστυνομία, ξεκινώντας από περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα συνύπαρξης αλλοδαπών με γηγενείς, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα φαινόμενα της αυξημένης εγκληματικότητας, αλλά και οι επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων σε μετανάστες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι θα γίνουν προσλήψεις κοινωνιολόγων και ψυχολόγων στην αστυνομία, κάτι που συνέβαινε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά αργότερα σταμάτησε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η αστυνομία θα σταματήσει να έχει τον οποιονδήποτε ρόλο στη χορήγηση ασύλου, οι αρμόδιες επιτροπές θα καταργηθούν και η διαχείριση του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος θα περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, τα μέλη της Πακιστανικής κοινότητας έθεσαν στον υπουργό και το θέμα των απαγωγών Πακιστάνων το 2005, το οποίο δεν διερευνήθηκε ποτέ σε βάθος. Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι δεν έχει υπόψη του κάποια νέα στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση αν προκύψει κάτι καινούργιο, θα υπάρξει έρευνα.

Τα αιτήματα των πακιστανών και οι απαντήσεις του Υπουργού

Οι εκπρόσωποι της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασισιστική απειλή» έθεσαν τέσσερα ζητήματα στον υπουργό.

-Ως προς το θέμα του θανάτου του Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν. Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, που διενεργήθηκε με ευθύνη της αστυνομίας, ο αλλοδαπός πέθανε από πνευμονικό οίδημα. Η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε εκ μέρους της «Κίνησης», απέρριψε τον ισχυρισμό του πνευμονικού οιδήματος. Επιπλέον εντοπίσθηκαν κακκώσεις, εκδορές και εγκαύματα. Η εσκεμμένη ταρίχευση του σώματος δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση, αλλά θα ακολουθήσει ιστολογική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή του Αρείου Πάγου στο θέμα του θανάτου του Καμράν. Όπως είπε «δεν επιλέγω να κάνω άλλη μια ΕΔΕ, διότι έτσι συνήθως τα ζητήματα ξεχνιούνται και γίνονται εσωτερικά της αστυνομίας».

-Το δεύτερο ζήτημα, που έθεσαν οι εκπρόσωποι της «Κίνησης», αφορά την υπόθεση της απαγωγής των 28 Πακιστανών, η οποία έχει «κολλήσει» στον Εισαγγελέα, ενώ συγχρόνως -όπως σημείωσαν εκπρόσωποι της οργάνωσης- Πακιστανοί έχουν «τιμωρηθεί», άλλοι με αφαίρεση διαβατηρίων κι άλλοι με μη δυνατότητα επανεισόδου στην Ελλάδα.

Ο υπουργός απάντησε ότι είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε, όμως, ότι στο πλαίσιο της αντοικτής μεταναστευτικής πολιτικής, που σκοπεύει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, εντάσσεται και η ουσιαστική ενεργοποίηση του θεσμού της οικογενειακής συνένωσης. Όπως σημείωσε «είναι τραγικό το σημερινό καθεστώς με χωρισμένες και εγκλωβισμένες οικογένειες».

-Το τρίτο ζήτημα, που τέθηκε, ήταν η αντιμετώπιση των προσφύγων, η δράση της FRONTEX και τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Παγανής». Η οργάνωση ζήτησε από τον υπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα δημιουργήσει άλλα «στρατόπεδα» του ιδίου τύπου και ότι θα καταργήσει όσα υπάρχουν.

-Τελευταίο τέθηκε το θέμα της «συνεργασίας αστυνομικών με φασίστες και τη Χρυσή Αυγή και το θέμα της αδράνειας της αστυνομίας στα τεκταινόμενα από τους φασίστες στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε ότι εξετάζει το θέμα και τόνισε ότι «όποιος αστυνομικός έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή και φασιστικές οργανώσεις θα πάει σπίτι του».

http://egersis.blogspot.com/2009/10/blog-post_2299.html

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ:"ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"!!!


ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ...

Μολις πριν απο λιγο ο κ.Ραγκουσης,στις Προγραμματικες Δηλωσεις της Νεας Κυβερνησης προχωρησε σε μια εξαγγελια που επιβεβαιωνει τα οσα λεμε χρονια τωρα:ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

Αναλυτικα,απο την Ελευθεροτυπια:

" Ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες, για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου, θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα, στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε. Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές."


ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΟΜΩΣ:ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ'ΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ,ΑΛΒΑΝΟ ΚΛΠ ΔΗΜΑΡΧΟ;

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ","ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΙ" ΚΛΠ.ΑΣ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ'ΑΥΤΟΥΣ,Η ΑΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/10/blog-post_1480.html

ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΜΠΤΩΧΟ ΑΝΑΠΗΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ... MERCEDES...




Οι φτωχοί, εργατικοί και εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες της ΝΔ,
του Πάκη, του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που παράλληλα
είναι και οι προλετάριοι των αναρχικών-αριστεριστών...


Σε δράση:













Προσποιείται αυτός ο κύριος (προφανώς Αλβανικής καταγωγής aka mercedes) τον πάμπτωχο ανάπηρο και κατατρεγμένο μετανάστη στα φανάρια, οι μαλάκες Έλληνες συγκινημένοι από τα δράμα του "μετανάστη", του δίνουν απλόχερα τον οβολόν τους σαν μαλάκες που είναι και μετά φορτώνει το καροτσάκι στο πορτμπαγκάζ της Mercedes του και φεύγει με ένα σαρδόνιο χαμόγελο στα χείλη ψελλίζοντας... «τελικά οι Έλληνες είναι και πολύυυυυ μαλάκες μιλάμε…»

Προσέξτε μάλιστα ότι στην πάνω φωτογραφία παρουσιάζεται με κομμένο πόδι και στη δεύτερη ξαφνικά φυτρώνει νέο πόδι και σηκώνεται όρθιος και ωραίος δίπλα στη mercedes... Τι σου κάνει η "επιστήμη"...

.... Αυτή είναι και η προσφορά στην Οικονομία της Ελλάδος από πολλούς εκ των "οικονομικών μεταναστών" γιαυτό εξάλλου και ο Πάκης τους ευχαριστεί που επιλέγουν την πατρίδα μας.. Η δε αστυνομία ουδέποτε σταματά να τους μαζέψει και να τους στείλει σούμπιτους από εκεί που ήλθαν..

http://egersis.blogspot.com/2009/10/mercedes.html?zx=79715a8ee4911d43

Επίθεση με τσεκούρι σε 44χρονο από συγγενή του


Επίθεση με τσεκούρι στο κεφάλι δέχτηκε 44χρονος Αλβανός από συγγενικό του πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Αργυροπούλι Λάρισας τη στιγμή που ο 44χρονος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του και φιλονικούσε με συγγενή του για οικογενειακή διαφορά. Ο δράστης κατάφερε στον παθόντα απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι, αφήνοντας τον αναίσθητο.

Περίοικοι, που άκουσαν τον καβγά, ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Τιρνάβου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/10/2009_302616

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΤΟΥΣ «ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΣΑΝ» ΚΙ’ ΟΛΑΣ!


Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Οκτωβρίου 19, 2009

euro_notes_400Τους άφησαν ελεύθερους και τους έδωσαν και χρήματα (πλήρωνε κορόϊδο φορολογούμενε πολίτη!) για να αγοράσουν το… εισιτήριο με το οποίο… θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους!

Τα νέα μέτρα της… «μηδενικής ανοχής» (διάβαζε «μεγάλης κοροϊδίας») στη λαθρομετανάστευση, τα διαβάσατε; Αν δεν τα διαβάσατε, σας πληροφορούμε, ότι όλοι οι λαθρομετανάστες που κρατούνταν σε κρατητήρια αφέθησαν ελεύθεροι, δηλώνοντας την διεύθυνση της κατοικίας τους (την οποία όμως ουδείς έλεγξε αν ισχύει, αλλά κι ακόμη αν δηλώνουν τη σωστή ποιος τους εμποδίζει να πάνε να μείνουν αλλού;), αφού πρώτα υπόγραψαν μια υπεύθυνη δήλωση πως θα εγκαταλείψουν οικιοθελώς την Ελλάδα σ’ έναν μήνα μέσα. Κι αν δε φύγουν –που δε θα φύγουν- ποιες θα’ ναι οι συνέπειες; Το πολύ πολύ, αν είναι άτυχοι και απρόσεκτοι να τους ξαναπιάσουν και τότε… φτου κι απ’ την αρχή.

Το πιο εξωφρενικό όμως, είναι ότι τους έδωσαν και τα χρήματα (πλήρωνε κορόϊδο φορολογούμενε πολίτη!) για να αγοράσουν το… εισιτήριο με το οποίο… θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους! Δεν είναι δηλαδή μόνο ότι τους άφησαν ελεύθερους, αλλά τους χαρτζιλίκωσαν κιόλας! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Πως θα δεν θα διώξει το ΠΑΣΟΚ τους λαθρομετανάστες;

Απελευθερώνονται 1.200 αλλοδαποί κρατούμενοι


Στην άμεση απελευθέρωση 1.200 αλλοδαπών κρατουμένων από τα κρατητήρια προσανατολίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα δοθεί σε όλους προθεσμία ενός μήνα για να επαναπατριστούν, ενώ θα δοθούν και οικονομικά κίνητρα.

Το μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, δεν αφορά όσους κρατούνται για ποινικά αδικήματα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70087&cid=4

Κούρδος πυροβόλησε 50χρονο



Ο 50χρονος δέχτηκε κατά λάθος σφαίρα στο πόδι στη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ αλλοδαπών.

Ένας 50χρονος δέχθηκε κατά λάθος μια σφαίρα, κατά τη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ Κούρδων και Αλβανών, στις μιάμιση τα ξημερώματα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 69, κοντά στο Πεδίον του Αρεως.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δύο Κούρδοι, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, διαπληκτίζονταν με τον οδηγό μοτοσικλέτας, τον οποίο πυροβόλησαν με πιστόλι, αλλά δεν τον πέτυχαν και η σφαίρα χτύπησε τον 50χρονο στο πίσω μέρος του μηρού, καθώς περπατούσε στο πεζοδρόμιο.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Τον πυροβολισμό άκουσαν αστυνομικοί-πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού και μετά από αναζητήσεις και καταδίωξη συνέλαβαν τους δράστες στην οδό Πατησίων.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκε εγκαταλελειμμένη μια μοτοσικλέτα που ανήκει σε Αλβανό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης το επεισόδιο έγινε για μια γυναίκα που διεκδικούσαν οι αντίπαλοι. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/10/2009_302840

Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών στην Ομόνοια



Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός αιματηρού επεισοδίου, μεταξύ αλλοδαπών, που σημειώθηκε στις 20:20 στην οδό Μενάνδρου 13, στην Ομόνοια.

Δράστης είναι Παλαιστίνιος, που συνεπλάκη, για άγνωστη ως στιγμής αιτία, με άλλο αλλοδαπό, προερχόμενο από το Μπαγκλαντές, τον οποίο πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε στο πόδι.

Μάρτυρας της σκηνής ήταν δεύτερος Παλαιστίνιος, που παρακολουθούσε από μπαλκόνι διαμερίσματος, τον οποίον ο δράστης αντιλήφθηκε και πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι. Ακολούθως, τράπηκε σε φυγή, αλλά σε μικρή απόσταση τραυμάτισε με μαχαίρι Αφγανό, ο οποίος πιθανότατα προσπάθησε να τον σταματήσει. Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/10/2009_302892

Επεισόδια στην Πλατεία Αττικής μεταξύ λαθρομεταναστών



Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Οκτωβρίου 15, 2009

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν χθες το βράδυ στην Πλατεία Αττικής μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας βγήκαν μαχαίρια και άλλα δολοφονικά αντικείμενα και υπήρχαν τραυματίες ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι σοβαρά. Αμέσως ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, η οποία σταμάτησε τα επεισόδια και προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες η αστυνομική επέμβαση έγινε κατόπιν επερωτήσεως βουλευτών του ΛΑΟΣ.

Ακόμη και οι αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια έγιναν κατόπιν πιέσεων βουλευτών του ΛΑΟΣ, όπως και η επανάσταση του 1821 και οι Βαλκανικοί πόλεμοι του 1912-13.

Ένα τελευταίο ερώτημα: Μας έλεγαν ότι με τις επερωτήσεις τους οδηγούσαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε αλλαγή πολιτικής! Τώρα με το ΠΑΣΟΚ τι γίνεται; Και κάτι άλλο, ξέχασα… Mε εκείνο το indymedia που κλείσανε με τις επερωτήσεις τους γιατί επιμένει να λειτουργεί;



Επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών στην Πάτρα. Οι λαθρομετανάστες σφάζονται μέσα στους δρόμους


Η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών που σημειώθηκε την Τρίτη σε κεντρικό σημείο της Πάτρας αλλά και η έντονη παρουσία τους περιμετρικά του λιμανιού, επαναφέρει στο προσκήνιο αυτό το άλυτο επί της ουσίας πρόβλημα.

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι περαστικοί το πρωί της Τρίτης στην οδό Ευμήλου, θύμισαν πολύ έντονα τα όσα συνέβαιναν στην Πάτρα πριν από τον Ιούνιο, πριν κατεδαφιστεί ο καταυλισμός της οδού Ευρώτα και απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστων - προσφύγων από την πόλη.

Οι ομάδες των Σομαλών και των Αφγανών συνεπλάκησαν για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι από χτύπημα πέτρας, ενός νεαρού Αφρικανού πρόσφυγα, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Όταν έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις που ειδοποιήθηκαν από τους κατοίκους οι πρόσφυγες είχαν διασκορπιστεί.

Πηγή: Skai Πάτρας


Διαβάστε επίσης

"Οι λαθρομετανάστες επιστρέφουν στην Πάτρα"

http://ellas-afipnisi.blogspot.com/2009/10/blog-post_5550.html

Έκθεση προς τιμήν των λαθρομεταναστών από μια κυρία, που ζει στην Μεγάλη(;) Βρετανία



Αυτή η αρλούμπα που βλέπετε δίπλα είναι λέει «έργο τέχνης» φτιαγμένο από υπολείμματα πλοιαρίων λαθρομεταναστών… Το κατασκεύασε κάποια κυρία καταγόμενη από την Χίο με επώνυμο Λαιμού, η οποία ζει στο Λονδίνο και η οποία ασφαλώς ανήκει στην γνωστή μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια. Γιατί δεν διαθέτει καμμία από τις βίλες της για να μένουν οι λαθρομετανάστες, αλήθεια; Διαβάσαμε επί του θέματος: «Έκθεση προς τιμήν των λαθρομεταναστών: Η γλυπτική εγκατάσταση με τον τίτλο “Πορθμεία” που εκτίθεται στο λιμάνι της Ελευσίνας αποτελεί αφενός έργο τέχνης και αφετέρου μνημείο προς τιμήν εκείνων που έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας να φθάσουν στην Ευρώπη. Η καλλιτέχνις Καλλιόπη Λαιμού που ζει στη Βρετανία περισυνέλεξε τα πλοιάρια από τη Χίο, κοντά στα τουρκικά παράλια…»

ΔΙΑΒΑΣΕ: Όπως θα’λεγε κι ο Λαλάκης.. “Έχεις τρελαθεί τελείως κυρία μου;!”


Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Οκτωβρίου 13, 2009

Ναρκωτικά


Κατάσχεση 333 κιλών ινδικής κάναβης στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Νέο φορτίο ναρκωτικών, από την Αλβανία, εντοπίστηκε στην Θεσπρωτία, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Στην περιοχή της Σαγιάδας, κατά τον έλεγχο ενός επιβατικού αυτοκινήτου και ένα μικρού φορτηγού κλειστού τύπου, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι τα δυο οχήματα ήταν φορτωμένα με 333 κιλά ινδικής κάνναβης, σε διάφορες συσκευασίες. Οι δύο οδηγοί και ένας συνεργάτης τους, όλοι αλβανικής υπηκοότητας, είχαν παραλάβει τα ναρκωτικά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, για να τα μεταφέρουν στην Αθήνα. Και οι τρεις συνελήφθησαν ενώ από την Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό συνεργατών τους στην Αθήνα.

Πριν μία βδομάδα, στην Θεσπρωτία και πάλι, η Δίωξη Ναρκωτικών είχε κατασχέσει άλλα 234 κιλά χασίς, και συνελήφθησαν τρεις άλλοι άνδρες αλβανικής υπηκοότητας που τα μετέφεραν, και πάλι με προορισμό την Αθήνα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2009_302296

Είχε στο σπίτι του εργαστήριο ναρκωτικών


Εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών είχε στήσει στο σπίτι του ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου ενάμισι κιλό ηρωίνης, 280 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, που αποτελείτο από διάφορα μηχανήματα και εργαλεία, αλλά και ένα πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς με τη φωτογραφία του συλληφθέντα και διαφορετικά στοιχεία.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70119&cid=4



Άφησε τα ναρκωτικά κι εξαφανίστηκε!


Τον έκαψε η υπερβολική προσοχή που επέδειξε!

Ο λόγος για έναν 27χρονο Αλβανό, ο οποίος έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς στο Ηράκλειο την ώρα που έβγαινε με… χίλιες προφυλάξεις από μία «καβάτζα» εκτός του δρόμου. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της πόλης αντιλήφθηκαν τον 27χρονο να ανεβαίνει στη μοτοσικλέτα του, στο ύψος της περιοχής της Αχλάδας.

Στη συνέχεια ο νεαρός Αλβανός κατευθύνθηκε προς το Ηράκλειο, με τους αστυνομικούς πάντα πίσω του σε διακριτική παρακολούθηση, καθώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τον σταματήσουν και να τον ελέγξουν.

Στον κόμβο του Γιόφυρου, όμως, ο 27χρονος μπήκε αντίθετα σ’ ένα παράδρομο της εθνικής οδού, αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι τον ακολουθούσαν, πέταξε στο οδόστρωμα τη μηχανή, διέσχισε και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού πεζός και εξαφανίστηκε.

Μαζί με τη μοτοσικλέτα πέταξε και μια σακούλα η οποία περιείχε 222 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας. Ακόμη, οι αστυνομικοί βρήκαν στην "καβάτζα" στο ύψος της Αχλάδας, 922 γραμμάρια ηρωίνης.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=68701&cid=4


Σύλληψη για ναρκωτικά και όπλα


Ένας 23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, διότι σε έλεγχο που του έγινε και σε νομότυπη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ναρκωτικά και όπλα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνη, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα πιστόλι, 14 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένα κινητό που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70801&cid=4

Έμποροι ναρκωτικών στα δίχτυα της Αστυνομίας


Σάρωναν στις πιάτσες των τοξικομανών του Ηρακλείου Κρήτης πουλώντας τον θάνατο δύο νεαρά αδέλφια από την Αλβανία, που έπεσαν στα χέρια ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών μετά από πολυήμερο καρτέρι στα στενά της Θερίσου.

Η καταστροφική τους δράση απλωνόταν στις πιάτσες των τοξικομανών. Η παρουσία τους εκεί έγινε εντονότερη το τελευταίο διάστημα, δίνοντας όμως έτσι και το έναυσμα στους αστυνομικούς να στήσουν τα δίχτυα τους γύρω από το ύποπτο δίδυμο.

Η σύλληψη αυτή έρχεται να προστεθεί στον εντυπωσιακό απολογισμό για το 2009 της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, η οποία έχει θέσει τώρα εκτός μάχης 76 εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Η παρακολούθηση των κινήσεών τους αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση. Κυκλοφορούσαν πεζοί, ελέγχοντας προσεκτικά κάθε σπιθαμή της διαδρομής που ακολουθούσαν από το διαμέρισμά τους μέχρι το σημείο που έδιναν ραντεβού με τους τοξικομανείς.

Οι προφυλάξεις όμως πρόδιδαν ότι είχαν στα χέρια τους σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, όπως αποδείχτηκε κατά την έφοδο των αστυνομικών.

Ο 25χρονος συνελήφθη όταν βρέθηκε στα ρούχα του μία ποσότητα ηρωίνης, ενώ ο 20χρονος αδερφός του είχε προλάβει να διαθέσει τις δόσεις που είχε μαζί του. Συνελήφθη έχοντας στα χέρια του 180 ευρώ από τις εισπράξεις της ημέρας.

Κολλημένο με μονωτική ταινία κάτω από το κρεβάτι του σπιτιού βρέθηκε ένα κουτί καφέ το οποίο περιείχε 190 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού βρέθηκαν ζυγαριά ακριβείας και σύνεργα για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Ο 20χρονος Αλβανός βρίσκεται παράνομα στη χώρα εδώ και περίπου ένα μήνα για το λόγο αυτό θεωρείται πιθανό να μετέφερε ο ίδιος μέσω συνόρων την ηρωίνη στο Ηράκλειο, καθώς εντοπίστηκε σε μορφή βράχου και φαίνεται να είναι υψηλής καθαρότητας.

Ο 25χρονος ο οποίος δηλώνει οικοδόμος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε εργαστεί για λογαριασμό ιδιώτη εργολάβου που είχε συλληφθεί τους προηγούμενους μήνες για κατοχή μισού κιλού κάνναβης.

Πηγή: Τόλμη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71778&cid=4

Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών


Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών κατάφεραν -μέσω συγκαλυμμένου, δηλαδή κρυφού, αστυνομικού- να έρθουν σε επικοινωνία με μέλη σπείρας που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (συγκεκριμένα ηρωίνης), τόσο στην Αττική όσο και στον νομό Αχαΐας.

Μετά από επικοινωνία των μελών της σπείρας, που αποτελούνταν από υπηκόους Τυνησίας και Ιράκ, με τον συγκαλυμμένο αστυνομικό, συμφώνησαν την πώληση μισού κιλού ηρωίνης ( 500) γραμμ. αντί του χρηματικού ποσού των 13.000 ευρώ.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου μετά την προσέλευσή τους οι αλλοδαποί, αφού καταμέτρησαν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, παρέδωσαν στον αστυνομικό την ποσότητα του μισού κιλού ηρωίνης.

Την ίδια ώρα, στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τους δύο έμπορους ναρκωτικών, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=69428&cid=4

Κλοπές ,διαρρήξείς ,ληστείες

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στις Σέρρες

Δεκαπέντε σπίτια είχε διαρρήξει, μέσα σε ένα μήνα, η σπείρα Βουλγάρων, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στις Σέρρες.

Οι διαρρήκτες, οι οποίοι δρούσαν κυρίως πρωινές ώρες, αφού έσπαγαν τις κλειδαριές των σπιτιών χρησιμοποιώντας γαλλικά κλειδιά και κατσαβίδια, στη συνέχεια άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι δύο εκ των τριών μελών της σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σερρών, ενώ ο συνεργός τους αναζητείται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70092&cid=4



Πέντε χρόνια διαρρήξεων ήταν αρκετά


Περισσότερα από 17 σπίτια και αποθήκες στη Θάσο είχε διαρρήξει μέσα σε πέντε χρόνια η σπείρα, που εξαρθρώθηκε από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.

Μέλη της σπείρας ήταν Έλληνες και Αλβανοί, κάτοικοι Θάσου, οι οποίοι αφού παραβίαζαν τις κλειδαριές, έπαιρναν ηλεκτρικές συσκευές, ζώα αλλά και μοτοποδήλατα.

Όσα από τα κλοπιμαία αναγνωρίσθηκαν, αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Πηγή: ΕΡΑ Καβάλας

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71511&cid=4



Μπλόκο σε ληστές ανηλίκων


Συνελήφθησαν αλλοδαποί και ομογενείς οι οποίοι λήστευαν νεαρούς με την απειλή μαχαιριού.

Την περασμένη Κυριακή στην περιοχή του Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη, δύο ομογενείς, ηλικίας 17 ετών, καθώς και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, το οποίο αναζητείται, πλησίασαν τέσσερις 16χρονους και με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί.

Ένας από τους 17χρονους νεαρούς μαζί με έναν ακόμη 20χρονο αλλοδαπό, στην πλατεία Εύοσμου πλησίασαν έναν 18χρονο με πρόθεση να του πουλήσουν ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα αλλά τελικά, μετά την άρνηση του τελευταίου, του απέσπασαν με τη βία 40 ευρώ.

Ωστόσο, του έδωσαν το τηλέφωνο το οποίο είχαν προσπαθήσει να του πουλήσουν.

Ο 18χρονος παρουσιάστηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ανέφερε το περιστατικό, παραδίδοντας και το κινητό.

Η Αστυνομία ξεκίνησε αναζητήσεις στην περιοχή και πράγματι λίγο αργότερα οι δράστες, ο 17χρονος και ο 20χρονος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο ακόμη κινητά, καθώς και τα 40 ευρώ που είχαν αποσπάσει από τον 18χρονο.

Χθες εντοπίστηκε και ο δεύτερος 17χρονος και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και το τέταρτο κινητό τηλέφωνο, το οποίο επιστράφηκε στον παθόντα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του πρώτου 17χρονου, στην περιοχή Σταυρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια σιδερογροθιά, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, ένα αεροβόλο όπλο με μεταλλικά σφαιρίδια, τρεις φωτογραφικές μηχανές και ένα κινητό τηλέφωνο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71520&cid=4



Είχαν αδυναμία στα κοσμήματα


Επιτυχία της αστυνομίας στις Σέρρες. Εντόπισε και συνέλαβε μέλη συμμορίας τα οποία «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία.

Στην εξάρθρωση πενταμελούς σπείρας Ρουμάνων, που έκλεβε κοσμήματα από χρυσοχοεία της Β. Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλίας με τη μέθοδο της "απασχόλησης", προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Το σύστημα της συμμορίας ήταν απλό.

Κάποιοι από τους δράστες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, απασχολούσαν το χρυσοχόο και οι υπόλοιποι μέσα σε μερικά λεπτά αφαιρούσαν από τη βιτρίνα του καταστήματος τα χρυσαφικά.

Η δράση τους είχε γίνει γνωστή από τον περασμένο Μάρτιο παρέμεναν όμως ασύλληπτοι.


Τελικά αναγνωρίστηκαν από έναν Σερραίο κοσμηματοπώλη, όταν τον επισκέφθηκαν στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, έχει ήδη ενημερωθεί η Interpol, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο κλεπταποδόχος, επίσης Ρουμάνος, που αγόραζε τα κλοπιμαία έναντι μικρής αμοιβής.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71200&cid=4


Συλλήψεις για υποκλοπές κωδικών πιστωτικών καρτών μέσω Διαδικτύου

Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτη με υποκλοπή κωδικών πιστωτικών καρτών, μέσω Διαδικτύου.

Έλληνας, 26 χρόνων, και αλλοδαπός, 24, κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος για απάτη με υπολογιστή κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από έρευνα, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν υφαρπάξει μεγάλο αριθμό στοιχείων πιστωτικών καρτών από εμπορικές εταιρείες και στη συνέχεια έκαναν ηλεκτρονικές αγορές από διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού και της Ελλάδας, χρεώνοντας με μεγάλα ποσά τις πιστωτικές κάρτες, εν αγνοία των κατόχων τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία Ελληνίδας, στις αρχές του μηνός, στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι άγνωστοι χρέωσαν την πιστωτική της κάρτα, χωρίς αυτή να ξέρει πώς.

Σε έρευνα, που έγινε στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τετράδια, στα οποία έγραφαν αριθμούς με τους κωδικούς ασφαλείας των πιστωτικών καρτών, ένας φορητός υπολογιστής και δύο ειδοποιητήρια για παραλλαβή εμπορευμάτων.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, επειδή ο αριθμός των πιστωτικών καρτών είναι μεγάλος, η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, ανυπολόγιστη, αλλά και ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων είναι μεθοδικός και σύνθετος, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και ως εκ τούτου, αναζητούνται συνεργοί τους.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Αθηνών.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2009_302259

Συνελήφθησαν 24 μετανάστες στη Σάμο




Συνελήφθησαν στο Πυθαγόρειο Σάμου, 24 μετανάστες σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, με 44χρονο αλλοδαπό χειριστή-διακινητή. Οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα προερχόμενοι, από τα τουρκικά παράλια με το παραπάνω σκάφος, το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης.

Ο 44χρονος χειριστής-διακινητής πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ οι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

http://ellas-afipnisi.blogspot.com/2009/10/24.html

Σύλληψη δουλεμπόρων στην Ηγουμενίτσα

Έναν 49χρονο αλλοδαπό οδηγό φορτηγού και τον 19χρονο συνοδηγό του συνέλαβαν οι άνδρες του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, καθώς μετά τον έλεγχο του φορτίου του οχήματος βρέθηκαν 14 λαθρομετανάστες.

Λίγο αργότερα, πάλι στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συνελήφθη άλλος ένας 49χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού, ο οποίος μετά από έρευνα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, εντοπίστηκε να μεταφέρει παράνομα 16 λαθρομετανάστες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=68929&cid=4