Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μεριμνούν για τους αλλοδαπούς, αδιαφορούν για τους Έλληνες

010210-petridisΟ Νομάρχης Μαγνησίας στο χορό της μεταναστολαγνείας

Ιδιαίτερη σπουδή δείχνει ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Φυσικά, όπως όλοι οι του ΠΑΣΟΚ, έχει να πάρει από αυτή την υπόθεση ψήφους. Ειδικά αν κατέβει για περιφερειάρχης... Γιατί, στο Βόλο ακούγονται πολλά.

Φληναφήματα
Σε εισήγηση του Παπατόλια σε εκδήλωση με θέμα «οι πολιτικές για την μετανάστευση και η δικτύωση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών», αφού υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, δε μπορεί παρά να γίνει στη βάση των αξιών της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής αλληλεγγύης», μας είπε ότι «η ελληνική πολιτεία φέρει το βάρος χάραξης μιας μεταναστευτικής πολιτικής ανοιχτών οριζόντων».
Μάλιστα, μας είπε ότι αν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ολιγωρήσουν, «ελλοχεύει ο κίνδυνος κοινωνικών συγκρούσεων». Και αφού διαβάζουμε τα γνωστά φληναφήματα για «τη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών», γινόμαστε κοινωνοί της άποψης του Παπατόλια ότι στο χορό πρέπει να μπουν «οι εθελοντικές ομάδες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις», καθώς «στηριζόμαστε στην ενεργή συμμετοχή τους και δίνουμε τη δυνατότητα να αναλάβουν κεντρικό ρόλο, ώστε να επιτύχουμε τόσο μία αποτελεσματική αλλά βασικά ανθρώπινη διαχείριση των ατύπως εισερχομένων μεταναστών όσο και ουσιαστική υποστήριξη των νομίμων μεταναστών που ζουν στον τόπο μας». Είδατε πολιτικές προτεραιότητες που έχει ο άνθρωπος; Τους ξένους! Και εδώ αρχίζουν τα «επικίνδυνα»: «να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε όλοι μαζί από κοινού την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας σε σχέση με το θέμα».
Φυσικά, ο κ, νομάρχης δεν μας λέει ότι η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας απειλείται ακριβώς από τη λαθρομετανάστευση.

Που πάνε τα λεφτά μας;

Ο Παπατόλιας, προτείνει, καταδεικνύοντας «το σημαντικό ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων», τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας με «αιχμή του δόρατος» τη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών και την ανάπτυξη παράλληλων υποστηρικτικών δράσεων, την ίδρυση και λειτουργία Δικτύου Αλληλεγγύης Μεταναστών νομού Μαγνησίας, του οποίου το σχέδιο του καταστατικού είναι ήδη έτοιμο (σ. σ. όλως τυχαίως), τη δημιουργία Εθελοντικής Τράπεζας Κοινωνικών Υπηρεσιών, που θα υπάγεται στο δίκτυο και θα λειτουργεί ως χρηματοδοτικό εργαλείο του τελευταίου και η οποία θα υποστηρίζει τόσο τις δράσεις που αφορούν στους ατύπως εισερχόμενους μετανάστες όσο και στις δράσεις που θα αφορούν στους νόμιμους μετανάστες που ζουν στον τόπο μας.
Επίσης μαθαίνουμε ότι η Νομαρχία, με χρήματα των φορολογουμένων, προχωρά άμεσα «στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ειδικού Χώρου Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ), ώστε να βελτιωθούν ριζικά οι όροι διαβίωσης των μεταναστών (χώροι υγιεινής, αίθουσα διαμονής, αίθουσα διαμονής για γυναίκες, κλίνες και λοιπός εξοπλισμός, κλπ) και στην μετεξέλιξη της λειτουργίας του σε πρότυπο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας ατύπως εισερχομένων μεταναστών, στο οποίο θα λειτουργούν γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης μεταναστών, γραφείο νομικής κάλυψης μεταναστών και γραφείο επικοινωνίας και διερμηνείας μεταναστών».

Υπάρχει μέριμνα για Έλληνες;

Να είναι καλά η Νομαρχία που μας ενημερώνει! Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών νομού Μαγνησίας θα μεριμνά για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των ατύπως εισερχομένων μεταναστών και αιτούντων άσυλο, σε τροφή, στέγη, ρουχισμό, περίθαλψη, νομική συνδρομή και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, την ενημέρωσή τους για το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη διαδικασία ασύλου, την παροχή νομικής συνδρομή σε αιτούντες άσυλο και σε άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας, ενώ θα εξασφαλίζεται η νομική εκπροσώπηση των προσφύγων ενώπιον των ελληνικών Αρχών και Δικαστηρίων, την έκδοση εγχειριδίου του μετανάστη, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για τις διαδικασίες παροχής ασύλου ή έκδοσης άδειας παραμονής, τη συστηματική στήριξη των προσπαθειών των νόμιμων μεταναστών να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της χώρας και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, την οργάνωση μαθημάτων εκμάθησης της ελληνικής ή μητρικής γλώσσας, την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, την οργάνωση μαθημάτων εκμάθησης ελληνικής ή μητρικής γλώσσας και άκουσον-άκουσον, τη δημιουργία γραφείου εύρεσης εργασίας! Αλήθεια, υπήρχε μέχρι σήμερα ανάλογο γραφείο για τους Έλληνες ή θα ιδρυθεί τώρα για να τους παίρνουν τις δουλειές οι ξένοι;

Φεστιβάλ εθνομηδενισμού

Τέλος η Νομαρχία Μαγνησίας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα προβλήματα των μεταναστών θα προχωρήσει στην οργάνωση διαπολιτισμικής καμπάνιας στα τοπικά ΜΜΕ για τους μετανάστες και για τον περιορισμό των φαινομένων της περιθωριοποίησης, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και στη διοργάνωση... Φεστιβάλ Μεταναστών! Όχι, οι πληροφορίες για αγγελίες για κενές θέσεις στα προγράμματα αυτά της Νομαρχίας Μαγνησίας που τοιχοκολλήθηκαν στο Πακιστάν, ελέγχονται ως απόλυτα ανακριβείς.

http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3537:2010-03-01-16-57-01&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Δεν υπάρχουν σχόλια: