Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Συλλήψεις λαθρομεταναστών






Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού στον Έβρο


Στη Γαλλία τον έψαχναν, στον Έβρο τον βρήκαν… Ο λόγος για έναν 39χρονο Ιρακινό, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Νέα Γέφυρα Κήπων.

Εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών, για παροχή βοήθειας εισόδου, παραμονής και μεταφοράς λαθρομεταναστών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=106938&cid=4

Μετέφερε λαθραία μεταναστες στο αυτοκίνητό του

«Εισιτήριο» για μία καλύτερη ζωή είχε υποσχεθεί σε πέντε μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και τρεις ανηλίκους, ένας 32χρονος αλλοδαπός. Ο δράστης συνελήφθη χθες στις 23:30, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, όπου επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Μέσα στο όχημα του 32χρονου εντοπίστηκαν οι πέντε μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν αφού δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=107167&cid=4


Μαζικές συλλήψεις οικονομικών μεταναστών

Στα χέρια των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσας έπεσε ένας 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προσπάθησε να φυγαδεύσει στο εξωτερικό επτά παράνομους μετανάστες.
Η σύλληψη έγινε σήμερα στις 00.01 τα ξημερώματα, όταν οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν τους αλλοδαπούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του αυτοκινήτου, και κατά τον έλεγχο που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι αυτοί δεν είχαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Επιπλέον, το Λιμενικό Σώμα Πάτρας συνέλαβε χθες στις 16.05 έναν άλλον αλλοδαπό, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβασθεί σε επιβατηγό πλοίο προκειμένου να διαφύγει στο εξωτερικό.

Προανάκριση και για τις δύο περιπτώσεις διενεργείται από τα Λιμενικά Σώματα Ηγουμενίτσας και Πατρών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=108785&cid=4


Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Σάμο

Στα χέρια των ανδρών του Λιμενικού της Σάμου έπεσαν τρεις παράνομοι μετανάστες, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι συλληφθέντες στους λιμενικούς, ξεκίνησαν με ένα φουσκωτό από τα τουρκικά παράλια, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου, όπου και υπεβλήθησαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109061&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: